Wereldbakboek

Samenvatting

DE NIEUWE BLOCH-BAKBIJBEL, MET HET BESTE GEBAK VAN GENT TOT TOKIO


Met zijn bestseller Belgisch Bakboek bewees Stefan Elias al dat hij zijn smakelijke recepten op een heldere en eenvoudige manier kan uitleggen.

In dit boek maakt hij dezelfde oefening op wereldschaal. Met evenveel passie duikt hij in de geschiedenis van de wereldkeuken en zoekt hij naar de beste bakrecepten, allemaal met hun eigen tradities en wetenswaardigheden.

Klassiekers als de oerdegelijke oude Hollandse appeltaart, de Franse tarte tatin, lange suissen en Gentse bolussen passseren
de revue, maar ook swingende cinnamon rolls New York style, Russische piroshki, hartige manakish uit de Levant en gezonde Japanse cheesecake.

Stap voor stap en met handige tips legt Stefan Elias uit hoe je zelf aan de slag kan gaan.
Deze verzameling van meer dan honderd zoete en hartige recepten, met de nadruk op viennoiserie, brioches en taarten, is een must-have voor iedereen die houdt van bakken.

Het geheim ingrediënt bestaat uit een combinatie van
passie, vakmanschap en tijd

Stefan Elias