Geschiedenis

Twee eeuwen bakkersgeschiedenis: van Gents monument tot ambachtelijke bakkerij.

1899

De oprichting

Het Frans/Duitse echtpaar Benjamin Bloch en Sophie Loeb opent in 1899 de 'Boulangerie Viennoise' in de Veldstraat in Gent.

1905

De tearoom

In 1905 breidt Sophie Loeb de bakkerij uit met een tearoom. In 1940 breekt de oorlog uit en vluchten ze met hun kinderen naar New York.

1958

Nieuwe generatie

Jacques Bloch neemt in 1958 de bakkerij over. In 1979 stapt ook François, een van de vier zonen, in de zaak. Hij bepaalt vanaf dan het gezicht van Boulangerie Bloch dat tot ver buiten de grenzen van Gent een begrip wordt.

1980

De gouden jaren

Jacques Bloch is een meester in zijn vak. Zijn liefde voor goede, authentieke producten vertaalt zich in een uitzonderlijk aanbod. Het assortiment wordt voortdurend aangevuld met nieuwe specialiteiten. De balans tussen de eeuwenoude technieken en de moderne invloeden vanuit de hele wereld is wat Bloch zo uniek maakt.

2008

De sluiting

Jacques Bloch leidt bakkerij Bloch 50 jaar lang, maar op 29 maart 2008 valt het doek. Het nieuws van de sluiting slaat in als een bom.

2015

De wedergeboorte

Bakkerij Bloch wordt geherlanceerd met als bedoeling de heerlijke producten en unieke recepten een tweede leven te bezorgen.

De toekomst

 Nieuwe tijden, vernieuwde concepten. Het beste van twee tijdperken: traditionele toprecepten én moderne productietechnieken.